De hond(en) worden uitgelaten in een groep van +/-10 honden, waarmee ze heerlijk kunnen spelen, rennen of zwemmen. De honden kunnen zo op speelse wijze leren om in een groep te zijn. En door spel en ontspanning verbeteren de sociale vaardigheden, wat zorgt voor een evenwichtig karakter.
 
Honden die het liever wat rustiger willen doen, kunnen bij ons gerust mee en hun eigen gang gaan. De wandelingen vinden plaats in verschillende wandelgebieden waar uiteraard geen auto's rijden.  
 
De honden worden thuis opgehaald en na afloop veilig weer thuis gebracht. Ook zijn er wandelingen van 30 minuten voor senioren en pups vanaf 6 maand, waarvoor een uur te lang is. De prijs blijft gelijk aan een wandeling van een uur.
 
Wij hebben tevens de mogelijkheid uw hond apart te vervoeren in één van onze bussen, indien dit noodzakelijk is kan uw hond ook in een bench.  
 
Na aanmelding van uw hond, neemt Hondenuitlaatservice Almelo contact met u op, en maken wij eventueel vrijblijvend een afspraak met u. Er van uitgaande dat het hier sociale honden betreft, die makkelijk zijn in de omgang met soortgenoten. Dit intake gesprek is om kennis met u te maken, en u met ons. In dit gesprek kunt u uw wensen, vragen of bijzonderheden kenbaar maken, omtrent uw hond(en). Wij hebben dan de mogelijkheid uw hond(en) in hun vertrouwde omgeving te mogen begroeten. Wanneer wij besluiten dat uw huisdier mee mag met ons, dan kunt u de algemene voorwaarden tekenen. Huissleutels die worden afgegeven bij de HUS worden gelabeld met een alleen bij ons bekende code. Tip. vergeet niet de algemene voorwaarden te lezen.  
 
Verzorging andere huisdieren Ook bieden wij tijdens uw afwezigheid tegen geringe kosten, het verzorgen van andere huisdieren aan. Bijvoorbeeld katten, vogels, konijnen et. Zodat ze in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven.